שלום חמודה!
את באמת אחת המכרות הותיקות שלי ביותר בעולם הפורומים. אני לא מאמינה שלא נפגשנו עד עכשיו! ותודה על המחמאות! אני מתה לפגוש אותך ואת שני ודורון. אני חושבת שהעולם מתחלק לשניים: אלו שמתחברים לירושלים ואלו שלא. ודים ואני מעריצים, מאוהבים בעיר הזו. בשבילי זו עיר הולדתי. ודים פשוט התאהב ממבט ראשון. אנחנו אוהבים הכל: את הקיצוניות בין הכי עשיר להכי עני, בין החרדי לחלוני, את הכנסיות והנזירים, הפעמונים והצריחים, את האור הזהוב אחרי הצהריים, את כיפת הזהב מרחוק, את הבתים הערבים והשכונות הותיקות, את ההיסטוריה והקדושה של העיר הזו. אי אפשר למצוא את השילובים הבלתי אפשריים האלה בשום מקום אחר. הבית הראשון אליו עברתי כשעזבתי את בית הורי היה שייך לכנסיה האתיופית וישב מאחורי הכנסיה, על הגבול בין מגרש הרוסים למאה שערים בצד של נטורי כרתא. החוויה של המגורים שם היתה אינטנסיבית ומהממת. לפעמים יותר מדי, ולכן בסוף עזבתי. מבחינת השיקולים של זוגות צעירים: אין מה להגיד שקשה לגור כאן בנוחות כזוג צעיר. ירושלים לא בנויה כמו כל המקומות האלו שעכשיו בונים שמתאימים אך ורק לזוגות עם ילדים ומציעים מגוון גדול של פארקים וגנים. מצד שני, המקומות האלו נראים לי ולודים נטולי אופי, מקומות שבאים לישון בהם ונוסעים מהם בבוקר לעבודה. ירושלים היא דרך חיים ואנחנו אנשים רומנטיים ולא פרקטיים בבחירת מקום המגורים שלנו. המגורים בירושלים לא עונים על הרעיון של מגורים בהתנחלות. מה שחיפשנו בהתנחלות הוא איכות חיים גבוהה במחיר זול, קהילה וילדים שיגדלו עם הילדים שלנו, חינוך איכותי. אין את כל זה בירושלים (חוץ מחינוך, אולי) וזו גם לא עיר שתוכננה בכזו צורה. כל אלו הם דברים שחסרים לנו כאן, אבל אנחנו לא בטוחים שאנחנו באמת רוצים לעבור. בטח שלא להתרחק הרבה מהעיר. צר לי שאת לא נהנית בירושלים. בכל השנים בהן ניסיתי להטמיע באנשים את האהבה לעיר, נכשלתי. אנשים לא משתנים בכזו צורה. תכונות: לוטן מאוד דומיננטית, בדיוק כמוני. יש לה אופי ורצונות מאוד ברורים ומוגדרים והיא שולטת ביד רמה בכל הנעשה בחדר. אני למדתי לרכך את הנטיה הזו שלי עם השנים ומצחיק אותי לראות את זה מוחצן בכזו צורה אצלה. מצחיק אותי גם לראות את הפרצוף המבועת של ודים כשהוא מבין שיש לו עוד אחת כזו בבית. יש שני דברים שמאפיינים את ודים: אהבתו הגדולה לשינה והיכולת שלו לישון בכל מקום והאהבה הגדולה שלו לגבינה צהובה. את שניהם לוטן ירשה ממנו. הייתי רוצה שהיא תקבל מודים את הקבלה המלאה של אנשים כמו שהם מבלי לנסות לשנות אותם. ממני הייתי רוצה שהיא תקבל את המוסיקליות והדמיון, שהם שני דברים קשורים בעיני. לא נורא ששאלו לך. נהניתי לענות על השאלות שלך!