אשת השבוע

me2 U2

והשאלה שלי היא איך היו הלימודים אצל בתיה דיוויס? בקבוצה או שאת היית אצלה בח\לימודים אחד על אחד? הייתי אצלה פעם עם חברה והיא עושה רושם נהדר.

הלימודים היו נהדרים!

נהניתי מכל רגע. בתיה היא אישיות מיוחדת, בן אדם חריף מאוד ותענוג ללמוד ממנה. יש לה כל-כך הרבה נסיון ורוב השיעורים ישבתי ושתיתי את דבריה בצמא. היא בטח תגיד לך שאני הייתי התלמידה הכי קרציה שאי פעם היתה לה כי תמיד רציתי להבין את המנגנון הביולוגי שעומד מאחורי כל דבר שהיא אמרה ורציתי סימוכין כדי לקרוא בעצמי הכל. למדנו בקבוצה של חמש נשים, בקליניקה שלה בירושלים. זה מאוד שונה מהקורס שלה בתל אביב בו לומדים 20-30 אנשים בכל קורס, אבל מצד שני יש בקורס בתל אביב את האפשרות לעשות את השעות הקליניות של הקורס בחדר ההנקה של איכילוב. בירושלים עושים את השעות הקליניות בקליניקה עצמה, שזו התנסות אחרת לגמרי. עכשיו שאני מתנדבת בשערי צדק, אני משלימה את הידע לגבי עבודה עם יולדות טריות ולא רק עם אמהות לתינוקות בני כמה ימים/שבועות. זה אחרת לגמרי.

אמברון

New member
ג'ת'רו טאל? הייתי בהופעה שלהם בארץ!

לא מכירה הרבה אנשים שמכירים אותם
. well, the friend of the devil is the friend of mine...

../images/Emo6.gif היתה לא מזמן הופעה חד פעמית

בקיסריה, ממש לפני כמה שבועות. מאוד רציתי לנסוע אבל לא היה לנו סידור ללוטן. אני סקרנית לדעת - איך היתה ההופעה שהיית בה? פספסתי בגדול?

אמברון

New member
זה היה לפני המון שנים

היה מדהים! יש לי חבר טוב (מן אח גדול מאומץ) מארה"ב, שהכיר לי את הלהקה הזאת כשהייתי בת 15 בערך. לא יוצא לי להקשיב להם בשנים האחרונות, בעיקר בגלל שאת ע' המוסיקה שלהם לא מעניינת (מה זה הכאב ראש הזה?
).

new mermaid

New member
../images/Emo2.gifגמני הייתי בקיסריה.איך לא נפגשנו

הייתה הופעה ענקית - טוב, נו, כמו תמיד! הפיאודל הזה בהחלט יודע מה עושים עם חליל... a friend of the devil
זה גם של חברים טובים שלי... קבוצה של נשים מדהימות כבר אמרנו היום?

מעיןבר

New member
גמני במעריצות ../images/Emo24.gif

מאוד מאוד אוהבת את הכתיבה שלך (ויש לנו היסטוריה וירטואלית משותפת
) לשאלות שלי:
למה החלפת כינוי
מאוד אהבתי את שרונס, חשבתי תמיד שלא תוותרי על הכינוי שהגדיר אותך ותבחרי להגדיר את עצמך לפי ילדתך...
אם היתה לך האפשרות - היית חוזרת להשלים את המחקר שלך במעבדה
אהבת את עבודת המעבדה
זה חסר לך
מה את אוהבת במדיום האינטרנטי
ומה את שונאת

נכון, אפילו הייתי אצלך בבית!

האמת היא שחיפשתי הזדמנות במשך הרבה זמן להפטר מהניק שרונס. התחלתי עם הניק הזה בפורומים של תשישות כרונית וחיפשתי ניק שיגדיר את אני החדשה: אמא במקום חולה. זה מעבר לעובדה ששרונס הוא חיבור של שמי הפרטי והאות האחרונה של שם משפחתי לפני הנישואין, שהתחלף בינתיים. אז עליתי על הטרנד שהיה אז בפורום הריון ולידה וקראתי לעצמי שרון של לוטן. אני לא תופסת את זה כניק שמגדיר אותי לפי ילדתי. בשבילי זה שם של כבוד, שם שמציין את המהפך הגדול שחל בחיי. אבל אולי את צודקת והגיע הזמן לבחור ניק שמגדיר רק אותי בלי תוספות. אני אחשוב על זה. חשבתי על עניין המחקר הרבה. היתה תקופה שהייתי חוזרת לזה בשמחה אם רק הייתי יכולה. היום אני שמחה עם מה שאני עושה. מאוד אהבתי את העבודה במעבדה ובמיוחד אהבתי את המנחה שלי שאיתו הייתי יושבת ומגלגלת רעיונות יצירתיים ומלהיבים. חסר לי לפעמים לחקור דברים לעומק ולראות במו עיני איך דברים עובדים. אני גם מאוד אוהבת את ההתעסקות הטכנית הזו ועבודת ידיים. את אוהבת את זה? אני אוהבת את הקהילתיות שאני מוצאת בפורומים, שחסרה לי מאוד בחיים האמיתיים. במיוחד כשאני מוצאת קהילה איכותית ואינטימית, כמו זו. אני חושבת שאפשר לגדול ולהתפתח כאדם וללמוד המון, רק מהשתתפות בפורומים. לפעמים אני תוהה אם זו לא אשליה, שהרי הכל וירטואלי, אך נוכחת במציאות שוב ושוב עד כמה החברויות כאן טובות והידע מצויין. אני שונאת את כמויות הזבל שמציפות את האינטרנט. מעצבן אותי לעשות חיפושים על נושאים שחשוב לי למצוא בהם מידע מדוייק ומקצועי ואז לקבל תוצאות אינספור שאני צריכה לסנן. הייתי שמחה אם היה אתר חיפוש מקצועי כמו מדליין גם בנושאים אחרים, שמסנן בשבילי מראש את כל הזבל.

מעיןבר

New member
מאוד אוהבת את זה!

אוהבת את עבודת הידיים במעבדה עם השילוב של עבודת המחשבה. אוהבת את מדליין (יותר נכון היום pubmed)
- כמו שכתבתי בשרשור אחר - מרגע שהגעתי למעבדה הרגשתי שמצאתי את ייעודי בחיים, למרות שיש משהו קצת חד גוני לפעמים באספקטים הטכניים - אפילו את זה אני אוהבת. גיליתי עד כמה אדמיניסטרציה זה לא בשבילי... >שונאת לתייק
{< הביקור שלך אצלי בבית היה ממש כבוד - זה היה אחד המפגשים הבודדים שהשתתפתם בהם בזמנו

לכבוד הוא לי!

היה מפגש ממש נחמד! קטן ואיכותי. אפילו פגשתי שם את לוליק, אבל לא ידעתי בזמנו מה אני מפסידה בזה שאני לא יושבת לדבר איתה.

עינבלית

New member
../images/Emo41.gifשרון של לוטן-יופי של אשתשבוע!

קראתי בשקיקה את תשובותייך המפורטות והמרתקות לקודמותיי... ויש לי שאלות אחרות: סיפרת שהכרת את ודים בטיול עם הכלבים. מה קרה לכלבים? האם אתם מגדלים את שניהם ביחד עם לוטן? האם את מרגישה לפעמים צורך לעשות עבודה קהילתית ואם כן- מה את עושה למען הקהילה? כמדריכת הנקה- האם אפשר להתייעץ איתך במסרים לגבי גמילות והנקות? לגבי תסמונת התשישות הכרונית- זו מחלה תורשתית, או אוטואימונית? תודה על תשובותייך, שיהיה לך שבוע נפלא!

אווו, עניין החיות הוא עצוב אצלינו

הכלב שהיה לי נמצא על ידי מישהו ברחוב והסכמתי לקחת אותי אלי באופן זמני עד שאמצא לו בית. לא רציתי לאמץ אותו כי לא הייתי כמעט בבית והוא היה לבד רוב הזמן. ודים מצא לו בית זמן קצר לאחר שנפגשנו. הכלבה של ודים הפכה להיות הכלבה שלנו וחיה איתנו עד לפני כחצי שנה. אז היא נפטרה בפתאומיות, בת שמונה. קמה בבוקר, עברה משהו שנראה כמו התקף אפילפטי, הקיאה דם ומתה במקום. מאחר וודים היה בחו"ל היא היתה אצל חברים שלנו, והם קברו אותה באותו היום. לאחר מכן אימצנו עוד כלב שהיה שייך לאישה שנפטרה מסרטן. הכלב חי אצלינו כשמונה שבועות ואז נשך את לוטן. הבאנו מאלף ליעוץ וגם התייעצנו עם מומחית להתנהגות כלבים ושניהם המליצו חד משמעית למסור אותו לפני שיקרה ארוע חמור יותר. מצאנו לו בית אצל מאלף כלבים ורעייתו, שניהם בפנסיה וחיים בקיבוץ שדה בוקר. אין להם ילדים או נכדים, אז זה אידיאלי. אנחנו מקבלים ממנו ד"ש מדי פעם. היה לנו גם חתול אהוב ומפונק שנכנס לדכאון נוראי אחרי שלוטן נולדה. יום אחד לפני שנה וקצת הוא קפץ מהחלון, או מעד, ומאז לא ראינו אותו, למרות שתלינו שלטים בכל השכונה וחיפשנו אותו במשך חודשים. אנחנו מאמינים שגידול ילד עם חיות הוא דבר נפלא ולכן לאחר שנתגבר על כל המשברים שהיו לנו, אני בטוחה שנאמץ חיות נוספות. אבל אולי לא בדירה הנוכחית, כי אנחנו גרים בקומה הרביעית. אני מתנדבת כמדריכת הנקה פעם בשבוע בבית החולים שערי צדק, במחלקת יולדות. קשה לי להגדיר את זה בדיוק כעבודה קהילתית, כי חלק מהתחלת הקריירה החדשה שלי צריך להיעשות בהתנדבות כדי לבנות לי שם. אבל זו עדיין התנדבות ואני מאוד נהנית מזה. בודאי שאפשר להתייעץ איתי במסרים! איזו שאלה! אני אשמח לעזור. לא יודעים מה גורם לתשישות הכרונית וזו גם הסיבה לכך שאין בדיקות לאבחנת המחלה. מאחר ואחותי גם היא חולה, הרבה יותר ממני, וגם אמי חולה בזה בצורה קלה מאוד וכל אחיותיה סובלות מבעיות אלו או אחרות שקשורות לפרקים, אני משערת שאצלנו זה תורשתי, אם כי גם מחלות אוטואימוניות הן תורשתיות לעתים. שיהיה גם לך שבוע נפלא ותודה על השאלות!

עינבלית

New member
../images/Emo20.gifתודה על התשובות

התרגשתי לקרוא, ממש דמעתי, ורציתי לשלוח
לזכר ה
ים וה
הנעלם. לנו יש 3 חתולים בקומה 2 על עמודים, ועשינו רשתות פלסטיק וגדרות לכל המקומות בהם החתולים עלולים ליפול למטה, עוד לפני ההריון שלי. אחד החתולים, הבכור, גארפילז, היה בדיכאון איום כשהתינוקת הגיעה הביתה. היום, שנה וארבע אחרי, הוא המעריץ הכי גדול שלה, הראשון שקופץ על המיטה בבוקר ומתחבק, היחיד שמרשה לה למרוט ולמעוך לו את הצורה. יש לנו סדרת תמונות מדהימות שלה מחבקת אותו באופן חונק למדי, והוא מגרגר... רציתי גם לאחל לך המון המון המון אושר
, את אשה מדהימה ומקסימה
(כבר כשנפגשנו לפני שנה אצל כמיסה חשבתי כך) ומרתקת! שוב תודה על התשובות עינבל

../images/Emo51.gif

תודה על כל האיחולים. את מקסימה! גם אני חושבת שאת אישה מיוחדת במינה ורגישה עד מאוד. הייתי שמחה לראות את סדרת התמונות החתוליות.

עוד כמה שאלות ../images/Emo140.gif

אבל קודם כל - השרשור מרתק, את אדם מאד אמיץ, והדרך שבה את מתנהלת וחושבת מעוררת השראה. ולשאלות:
כתבת שאחותך חולה הרבה יותר ממך. האם היא בכלל לא מתפקדת? מי מסייע לה?
מה היו יחסיך כילדה עם "חצאי-האחים" משני הצדדים, ואיך היחסים היום?
האם, במבט לאחור, את רואה משמעות כלשהי או אפילו סיבה לכך שהמחלה פרצה דוקא בעיתוי בו היא פרצה, או שהיא נחתה עליך כרעם ביום בהיר, ללא שום הקשר לנסיבות כלשהן?
במקרים רבים אנשים החווים חוויות קשות מתארים גם את צדדיהן החיוביים. האם את מרגישה שהמחלה לימדה אותך משהו, או בדרך כלשהי, למרות הקושי העצום, גם תרמה לך משהו, או שהיא בגדר "רע מוחלט"? אה, וכבר אמרתי לך שלוטן מקסימה...

שלום יקירתי!../images/Emo24.gif

אל תדאגי, לא שכחתי אותך...
היא בקושי מתפקדת. היא פשוט הרבה יותר סובלת ממני, בעיקר מכאבים איומים, עד כדי התעלפויות. משפחתה מסייעת לה במובן מוגבל מאוד. רק אחרי שאני חליתי הם הכירו בכך שהיא חולה. היא דורשת מעצמה המון ובאמת בנתה משפחה למופת, אך משלמת מחיר כבד על המאמץ הזה.
יחסי עם חצאי האחיות שלי מעולם לא היו כמו עם אחי. אני חייבת לציין שגם יחסיהן עם הורי היו לא טובים במשך שנים. שתיהן לא גדלו עם הורי, אלא עם ההורים השניים, כך שמעולם לא גרנו ביחד. עם אחותי מצד אמי (זו שחולה) תמיד היה קשר רופף כלשהו. רק אחרי שחליתי נוצר קשר חזק יותק. היא אדם נפלא וקל מאוד להנות מקשר איתה. אחותי השניה מאוד קינאה בי על כך שגדלתי עם אבא שלנו ודי מיררה לי את החיים בילדות. אני לא מאשימה אותה, אבל זה לא חיזק את הקשר. היום אנחנו מנסות לשמור על קשר טלפוני וזה נחמד מאוד.
שמעתי טענה שאומרת שאנשים שחולים בתסמונת הזו הרבה פעמים הם אנשים שעבדו קשה ודחפו את עצמם קדימה בצורה מאוד מחמירה ואמביציוזית. זה ללא ספק מתאר אותי לפני שחליתי. טענה נוספת גורסת שאותם אנשים מתמוטטים כאשר סביבתם מניחה להם להפסיק להחמיר עם עצמם כל-כך. למשל, אם הם עבדו קשה כל-כך כי הם פרנסו ופתאום נפתרו הבעיות הכלכליות, או שמשהו הסתדר להם בחיים שאפשר להם להאט קצת את הקצב - ואז באה הנפילה. כתבתי כבר שחליתי לאחר שפגשתי את ודים והשתקעתי לי בחיים הזוגיים. גם כתבתי שבדיוק באותה תקופה, ההורים שלי, שהיו מובטלים, החלו להתפרנס. אני חושבת שבמילא הייתי חולה בזמן זה או אחר, אבל אני באמת סבורה שהעיתוי אינו מקרי ושההתמוטטות באה לאחר שהרפיתי קצת את הרסן.
קשה לי לחשוב על המחלה במונחים חיוביים, אבל אני מניחה שהיא אכן ניתבה אותי למסלול חיים שלא הייתי מגיעה אליו אלמלא היא. מסלול חיים הרבה פחות אמביציוזי ותובעני. אני מעריכה הרבה יותר כל דבר שאני עושה. הפכתי לאדם הרבה יותר משפחתי. והכי חשוב - למדתי את ערכם של הסובבים אותי ועל אמונם המלא בי ותמיכתם הבלתי מסוייגת. לצערי, לומדים דברים כאלו רק בזמנים רעים.

גורבי

New member
ובכן...

א. את פשוט מקסימה - אבל את זה אני יודעת עוד מפורום חתונות (התחתנתם ברמת-רחל, נכון?) ב. אני שמחה שחזרת לחיי הפורומים - נעלמת לתקופה מסוימת, אאל"ט. ג. שאלו לי את כל השאלות החשובות, אז אם אפשר, שאלה בנאלית: איפה את רואה את עצמך בעוד עשר שנים מהיום?

תודה!../images/Emo9.gif

איזו חמודה את שאת זוכרת. אכן התחתנו ברמת רחל. לא נעלמתי אבל הורדתי הילוך. אני כותבת פה ושם אבל הרבה פחות. זה פשוט גוזל ממני המון זמן, וגיליתי שאני נהנית הרבה יותר לקרוא אנשים בזמן הזה. אני כותבת בעיקר כאן. זו לא שאלה בנאלית בכלל! מאחר ואני עמלה קשה מאוד על לא להתמוטט ולא לסגת מבחינה פיסית, אני מאוד מקווה שאהיה בערך באותו מקום בעוד עשר שנים. אין לי שאיפות מרחיקות לכת. רק להחזיק מעמד. אני רואה הרבה חולים שאחרי חמש שש שנים של מחלה מתחילים ממש להדרדר עד כדי חוסר תפקוד מוחלט ואני מקווה שזה לא יקרה לי. אני מקווה מאוד שיהיו לי עוד ילדים, אחים ללוטן. אני מקווה גם שאצליח לבנות לי שם ושתהיה לי קליניקה שמפרנסת אותנו בכבוד. הייתי רוצה לגור במקום אחר, בקומה יותר נמוכה עם שכנים יותר סימפטיים ורצוי גם פיסת דשא. אני רוצה לראות את ההורים שלי פורשים ונהנים מהנכדים. תודה על השאלה הזו! אני כל-כך מרוכזת בהווה ונחמד לחשוב על העתיד מדי פעם ולראות שגם לי יש תכניות.

למעלה