עידכונים מהוילה - יום 29, ה- 29.9

קמבילי

New member
במילים אחרות: כל מי שהסתתי נגדו עלה להדחה

(תשובה ל: "שי אמר משהו מדהים") מה שבאמת חשוב הוא: אף אחד מאלה ששי ביקש להדיח לא הודח על ידי הציבור. מוזר שאיש מהקבוצה בבית האח הגדול (חוץ מיוסי) לא שוקל בכלל את הצד הזה, ולכן שי לא עוצר לרגע לחשוב איך ההתנהגות שלו נתפסת בציבור, והוא יופתע מאד כשהוא יודח. אף אחד שם לא שאל את עצמו מדוע בעצם הודחה מיקי, ומדוע הודח ערן. אנשי הבית הופתעו מההדחה של ערן, ולא עולה בדעתם שהקהל שונא ימנים קיצונים הומופובים ומתעללים בחיות. זה אפילו עוד יותר מוזר, כי בעיני האנשים בווילה הוא בכלל לא נתפס כאדם רע, למרות ששמעו ממנו את אותם סיפורים שאנחנו שמענו, על הקנגרו והארנבת והטיל לאו בפרה. זה לקח מעניין לחיים: מה שרואים מקרוב, כשמשוחחים עם האדם בתוך אינטראקציה קבוצתית, שונה מאד ממה שרואים מזווית חיצונית אובייקטיבית.

bibaso

New member
../images/Emo221.gif שי בשיחה עם רנין - על הכוונת 3 מתמודד

אמר לה שימשיך בתוכניתו "לנקות" את הבית מהגורמים "הרעים" ושיש עוד 3 כאלה על הכוונת לא צויין אם מדובר בהדחות רגילות או הדחה "שלא כדרך הטבע" בקשר לוונסה הוא עדיין לא החליט. הוא עדיין לא יודע איך לאכול את זה שהיא לא "קנתה" עדיין את הסחורה שלו.

bibaso

New member
וכרגע העביר את אותו מסר לשיפרה וליאון

שפרה הבינה מיד מי האנשים אולם כמובן אסור לה לומר שמות.

bibaso

New member
הבובלילים

ובקשר לוונסה הוא לא סגור על זה - הוא עדיין לא יודע איך לאכול את זה שיש לה דעה משלה, ושדעה זו מנוגדת לדעתו, ושהוא עוד לא הצליח לתמרן אותה כמו את השאר. הוא לא מחשיב אותה עם "הרעים" וזה תלוי בהתפתחויות. אם הוא ירגיש שהיא מפריעה לו הוא יפנה גם נגדה.

bibaso

New member
שפרה לרנין וצבר:

"אני לא חושבת שנעמה היתה יותר צבועה מדיירים אחרים בבית"

bubbleboi

New member
ועדיין החרימה אותה כמו גדולה עם השאר

פחדנית טיפשה ומרושעת שכמוה.

פיקו בו

New member
אבל הכוונה שלה

שנעמה חוץ מזה שהיא עשתה את כל זה היה עוד אלפי דברים שגרמו לזה ששונאים אותה יותר מכולם.(דברים קטנים כאלה)

bibaso

New member
וזה בדיוק העניין

הדברים היו קטנים. אולם הצורה שבה הם נעשו גורמת לה להיות בן אדם לא אהוד על סביבתו, ואז קל לאנשים להאמין עליה הכל. כשהיא לכלכה על אנשים, דרך אגב לא באמצעות שקרים (מיקי) או סילופים והפחדות (שי) אלא רק כשהציגה את דעתה השלילית עליהם, הדבר לא ממש השפיע על מישהו, אבל כל מה שאמרו עליה תמיד מצא אוזן קשבת. בקיצור - כשמלכלכים באזניך על מישהו שאתה לא סובל- תהיה לך יותר נטיה להאמין). מה ששפרה בעצם אמרה זה שהיא לא נגררה להאמין על נעמה שהיא כזאת איומה כמו ששי עשה ממנה. בעיני זה הוריד לי ברמה האנושית יותר מאשר אם היא סתם היתה נגררת אחרי שי - משהו בסיגנון ידעה ושתקה, (כמובן שזה מתוך האינטרס שלה במשחק, אבל היא היתה צריכה לחשוב שהאינטרס שלה הוא גם איך היא נראית בעיני הצופים). בכל מקרה אני יותר מעריך את וונסה שהתנגדה, ולכן אם שתיהן תהינה מועמדות להדחה אני אתמוך בוונסה.

פיקו בו

New member
בעיינים שלי שפרה

מציאותית. היא מודעת בין אם היא יודעת בבטחה ולבין אם זה הבנה כללית שבמשחק הזה אף אחד לא יכול לצאת נקי ב100%. במקרה של נעמה המקרה צף ועלה ואז דעתה הייתה ביקורתית כלפייה,וכל דבר שנעשה איתה וטון הדיבור שלה העלו את סף השנאה כלפיה. זה לא אומר שהיא חושבת שכל השאר עם פיות טובות וצדיקות אלה היא אומרת אני לא יודעת אני לא תוקפת אני אומרת לך שבכל זמן נתון יכול להיות שהיום היא אוהבת את שי ברגע שהאופי האמיתי שלו יתגלה היא לא תסבול אותו. היא היחידה האמיתית שלא קמה להיפרד ממנה,וזה מוכיח בעיני שהיא חזקה באופיה אך אפשר ללכלך על מישו ולא לסבול אותו ולהיפרד ממנו כאילו בחיבוק אוהב. כמו רנין.. (שאני מאוד אוהבת אותה!) שפרה קצת חפרנית,נכון אבל היא נשמה!

bibaso

New member
נשמה מבחינתי זה גם כשלא נוח לך

תאמיני לי שבהתחלה אהבתי מאד מאד גם את שיפרה וגם את רנין. לא שעכשיו אני שונא אותן או משהו כזה אבל זה טבעי שכל פעם שאני רואה משהו צורם, זה מוריד לי מהבנאדם. גם ההיפך נכון - כלפי וונסה הייתי די אדיש אבל ערכה עלה מאד בעיני. אני צופה שבמהלך התוכנית זה יקרה עוד הרבה ונראה דברים צורמים או חיוביים לגבי כל אחד מהמשתתפים, מה שחשוב זה לא להתעלם ממשהו שצורם לי במישהו שאני אוהב, וגם במשהו חיובי שבא ממתמודד שאני לא אוהב. הכוונה לתכונות בכלל (אינטליגנציה, חוש הומור וכו') ולמעשים. אפילו בשי אני מוצא הרבה דברים חיוביים - החכמה בסך הכל לשפוט בסוף לפי מה שיותר חשוב בעיני - ושאם אני אוהב מתמודד בגלל תכונות שמדברות אלי - שהדבר לא יפריע לי לשפוט אותו לפי מעשיו וכנ"ל לגבי מישהו שאני לא אוהב - שהדבר לא יגרום לי לבטל דברים חיוביים בו. כך שיצא שלמרות שאהבתי בהתחלה את שפרה הרבה יותר מאשר את וונסה מה שקרה גורם לי להעדיף את וונסה כבנאדם. (ירד לי משפרה לא רק בגלל זה, אבל גם לוונסה לא חסר דברים שלא ממש התלהבתי מהם - פשוט כאן החשיבות של האנושיות שהפגינה עולה על תכונות או מעשים כאלה ואחרים ש"מורידים לי ממועמד). אני מקווה שנראה גם משיפרה דברים כאלה בעתיד אבל בינתיים לפי מה שהיה עד כה, תמיכתי הולכת לוונסה. הקטע שהיא לא קמה לפרידה מנעמה - אני לא יודע אם בגלל שלא היה לה נעים שלא עשתה כלום למענה, או שלא רצתה לצאת צבועה (למרות שאפשר להפרד כאקט של נימוס גם ממי שלא מתים עליו), בכל מקרה זה לא היה נראה טוב גם אם היתה יוצאת להפרד - אחרי שהשתתפה בחרם (כנ"ל לגבי כל מי שהיה שותף) ולא נראה טוב גם אם כן היתה יוצאת, כך שקטע זה לא ממש משנה את עמדתי בעיניינה. כשהיא אומרת שנעמה לא היתה רעה יותר מדיירים אחרים בבית - זה אומר שהיא נגררה אחרי שי מתוך בחירה ולא בגלל שהיא האמינה לסילופים שלו ולכן זה אומר שהיא הבינה בדיוק מי זה שי. אני רק רוצה לציין ששמעתי אותה אומרת לשי שהיא יכלה למנוע את כל המצב הזה שהגיעה אליו נעמה, אולם בחרה שלא לעשות כן. כמו שזה נראה עכשיו נוח לה שהוא ימשיך בתוכניתו לגרום להדחת 3 מתמודדים נוספים - קרן והבובלילים והיא לא תפנה נגדו כרגע. בקשר לרנין ראיתי אותה במו עיני (ודי כנגד רצוני הבסיסי באותו זמן להודות בכך, כי לפני זה מאד אהבתי אותה וחשבתי שהבעיה היחידה שלה היא תמימות, ) שהיא היתה צבועה בכמה סיטואציות, ונאלצתי לצערי להוריד אותה מרשימת המועמדים שיכולים לזכות בתמיכתי.)

פיקו בו

New member
אני מקבלת את דעתך

זה הכל עניין של הסתכלות.. אני מרגישה המון הזדהות עם שפרה. המון דברים שהיא אומרת או עושה דברים שבלתי ניתן להבין אני מרגישה שאני מבינה למה.. היא קצת מתוסבכת בעצמה וחושבת יותר מידי.כזו גם אני...

d a n 6

New member
ברור לי שהוא מדבר על קרן והבובלילים

אני מקווה שהבית יתעורר ויעמיד אותו להדחה ומהר

אני מדמיין

או שבשיחה של רנין וצבר הוא התוודה שמתחילת התוכנית הוא שם עין על ג'ני אבל הוא לא עשה עם זה שום דבר כי יש לה חבר. ורנין עוד אמרה לו "יש לך טעם טוב ימניאק"

למעלה