נשמה מבחינתי זה גם כשלא נוח לך
תאמיני לי שבהתחלה אהבתי מאד מאד גם את שיפרה וגם את רנין. לא שעכשיו אני שונא אותן או משהו כזה אבל זה טבעי שכל פעם שאני רואה משהו צורם, זה מוריד לי מהבנאדם. גם ההיפך נכון - כלפי וונסה הייתי די אדיש אבל ערכה עלה מאד בעיני. אני צופה שבמהלך התוכנית זה יקרה עוד הרבה ונראה דברים צורמים או חיוביים לגבי כל אחד מהמשתתפים, מה שחשוב זה לא להתעלם ממשהו שצורם לי במישהו שאני אוהב, וגם במשהו חיובי שבא ממתמודד שאני לא אוהב. הכוונה לתכונות בכלל (אינטליגנציה, חוש הומור וכו') ולמעשים. אפילו בשי אני מוצא הרבה דברים חיוביים - החכמה בסך הכל לשפוט בסוף לפי מה שיותר חשוב בעיני - ושאם אני אוהב מתמודד בגלל תכונות שמדברות אלי - שהדבר לא יפריע לי לשפוט אותו לפי מעשיו וכנ"ל לגבי מישהו שאני לא אוהב - שהדבר לא יגרום לי לבטל דברים חיוביים בו. כך שיצא שלמרות שאהבתי בהתחלה את שפרה הרבה יותר מאשר את וונסה מה שקרה גורם לי להעדיף את וונסה כבנאדם. (ירד לי משפרה לא רק בגלל זה, אבל גם לוונסה לא חסר דברים שלא ממש התלהבתי מהם - פשוט כאן החשיבות של האנושיות שהפגינה עולה על תכונות או מעשים כאלה ואחרים ש"מורידים לי ממועמד). אני מקווה שנראה גם משיפרה דברים כאלה בעתיד אבל בינתיים לפי מה שהיה עד כה, תמיכתי הולכת לוונסה. הקטע שהיא לא קמה לפרידה מנעמה - אני לא יודע אם בגלל שלא היה לה נעים שלא עשתה כלום למענה, או שלא רצתה לצאת צבועה (למרות שאפשר להפרד כאקט של נימוס גם ממי שלא מתים עליו), בכל מקרה זה לא היה נראה טוב גם אם היתה יוצאת להפרד - אחרי שהשתתפה בחרם (כנ"ל לגבי כל מי שהיה שותף) ולא נראה טוב גם אם כן היתה יוצאת, כך שקטע זה לא ממש משנה את עמדתי בעיניינה. כשהיא אומרת שנעמה לא היתה רעה יותר מדיירים אחרים בבית - זה אומר שהיא נגררה אחרי שי מתוך בחירה ולא בגלל שהיא האמינה לסילופים שלו ולכן זה אומר שהיא הבינה בדיוק מי זה שי. אני רק רוצה לציין ששמעתי אותה אומרת לשי שהיא יכלה למנוע את כל המצב הזה שהגיעה אליו נעמה, אולם בחרה שלא לעשות כן. כמו שזה נראה עכשיו נוח לה שהוא ימשיך בתוכניתו לגרום להדחת 3 מתמודדים נוספים - קרן והבובלילים והיא לא תפנה נגדו כרגע. בקשר לרנין ראיתי אותה במו עיני (ודי כנגד רצוני הבסיסי באותו זמן להודות בכך, כי לפני זה מאד אהבתי אותה וחשבתי שהבעיה היחידה שלה היא תמימות, ) שהיא היתה צבועה בכמה סיטואציות, ונאלצתי לצערי להוריד אותה מרשימת המועמדים שיכולים לזכות בתמיכתי.)