הדעה שלי בנתיים נורא חלוקה..
מצד אחד, הופתעתי לטובה, מכמה סיבות: א. גיא זוארץ כמנחה דווקא לא הפריע לי כ"כ כמו שחשבתי שיפריע לי. הייתי בטוחה שהוא ימציא לעצמו טקסטים, והפתיע אותי נורא לטובה שהוא נצמד לטקסטים המקוריים, ואמר הכל כמעט כמו בגרסא האמריקאית [רק בעברית כמובן]. ב. המקום היה מדהים. האווירה עצמה בכלליות, אלמנטי הטבע, ואפילו התפאורה של מועצת השבט, הרגישו ממש נכון ודומה למקור. ג.היו פחות פרסומות ממה שחשבתי שיהיו יחסית לתוכנית של שעתיים, אבל עדיין היו פרסומות בכמות ראויה לערוץ 10. ד. הטוייסט עם אי המתים שנראה ב"בפרק הבא" נראה לי מבטיח.. ואני לא מבינה למה כולם כאן מספידים את מיה, הרי היא לא באמת עפה, היא עוברת לאי המתים. מצד שני, מאוד התאכזבתי [או בעצם הדברים שעלו על ציפיותי, כי מראש לא ציפיתי להרבה] בגלל ש: א. כל המתמודדים שנבחרו היו דוגמנים, בעלי עבודות מכובדות, צעירים [מלבד שלושה מתוך העשרים שהיו קצת יותר מבוגרים], וחוץ מאחת גם בכושר גופני ממש מצויין.. וזה לא צריך ליהיות ככה. במקור האמריקאי [ברוב העונות לפחות], השתדלו לבחור את המתמודדים בצורה מגוונת, גם בגילם, גם במבנה הגופני שלהם והיכולות הפיזיות, וגם במראה החיצוני. ב. קצת הפריע לי ששילבו את אתגר הפרס ואתגר החסינות ביחד. בהתחלה חשבתי שעשו את זה מפאת חוסר זמן [למרות שזה נראה קצת לא הגיוני בשל העובדה שמדובר בתוכנית של שעתיים], ואח"כ ראיתי שבמקום לחלק את האתגרים האלו ל2, הוסיפו את אתגר ה"הצבעה הכפולה". ג. המוזיקה הייתה די גרועה ביחס למקור, והפריעה לי נורא העריכה ה"ישראלית הטיפוסית" הזו-כל הזמן הראו את כל הקטעים ה"עצובים", התמקדו בבכי של אנשים, בחולשה של אנשים, בסיפורים העצובים שלהם.. מילא אם היו עוברים המון ימים זה לא היה מפריע לי, אבל בשלב הזה כן הפריע לי לשמוע מישהו שלא ראה את אמא שלו שלושה ימים מתחיל לבכות בגלל זה, והמצלמה לא חוסכת מאיתנו זומים על כך כיאילו שאנחנו מכירים אותו ושזה באמת ממש עצוב ומרגש. לא יודעת למה, ועם כל הכבוד לגעגועים שלו, אותי זה לא ריגש אלא עצבן. אין לי בעיה שהוא מרגיש ככה, ואין לי בעיה שהוא אומר את זה, אבל יש לי בעיה עם העריכה הזו שבמקום לשים יותר דגש על התככים, על ההשרדות עצמה, ועל התחרות, מראים לנו את זה בשביל ליצור אמפתיה אצל הצופה. ד. ברגע ששבט אחד ניצח באתגר, הוא כבר לא היה קיים מבחינת הצופה בבית. חצי מהתוכנית התמקדה רק בשבט המפסיד.. וזה בסדר שמתמקדים בעיקר בהם, אבל לא
רק בהם! עדיין הייתי רוצה שיראו גם את השבט המנצח קצת מידי פעם, ואת מה שהוא עשה בו זמנית, והרגשתי שבערך בחצי שעה האחרונה של התוכנית לא הראו אותם בכלל, וזה די הפריע לי. ה. השרדות האמריקאית למדה את הלקח הזה במשך הזמן, וחבל לי שהשרדות הישראלית לא אמצה את הלקח הזה-בהשרדות אמיתית בטבע לא מקבלים את הכל על מגש של כסף.. אז למה שבמשחק כן יהיה ככה? לא היו צריכים להביא להם לדעתי את כל הדברים האלה, התרנוגולות והחרבות והכל.. לפחות לא על ההתחלה. ו. הפרס נורא אכזב אותי. אם כבר השקעתם תקציב ענקי בהפקה אדירה שכזו, קשה לתת פרס של מיליון שקל? בהתחלה היו דיבורים על זה שהפרס יהיה מיליון שקל, וזה אחד הדברים שגרמו לי להחליט ש"וואלה השקיעו כמו שצריך, ונצמדו למקור", ולצפות בתוכנית.. ואז בסוף גיליתי שהפרס הוא בעצם דירה ואוטו. שלא תבינו לא נכון, זה גם אחלה פרס, אבל לדעתי מיליון שקל היה הרבה יותר מרשים ויותר שימושי לכולם. זה מה שאני זוכרת בנתיים. בסכ"ה הופתעתי לטובה מהאווירה הכללית וההצמדות הכמעט מלאה למקור, אבל אין ספק שהמתמודדים עצמם והצילום\עריכה הטיפוסיים האלה נורא הציקו לי. בנתיים אני אמשיך לצפות בפרק הבא, משהו שלא חשבתי שאני אעשה, ככה שבסכ"ה כן הורשמתי יותר לטובה מאשר לרעה [אפילו שמכל הסעיפים שכתבתי למעלה לא נראה ככה
]. נקווה שהפרק הבא יהיה יותר טוב
מישהו יודע אם הוא יהיה גם במתכונת של שעתיים, או שהבא יהיה קצר יותר?