הישרדות ישראל פרק - 1

Reilak

New member
היה מעולה!

קודם כל זה הישרדות! שנית זאת תוכנית ריאלטי שלשם שינוי דיברה אלי, כצופה וכישראלי, זה חומרים משלנו ואנשים וטיפוסים שאנחנו מכירים. מחכה לפרק הבא בציפיה!

edge511

New member
דעות פרק ראשון

קודם כל, התוכנית נפתחה סבבה לגמרי, איך שגיא זו-ארץ מציג את האי ואת כל התמונה של המשחק.שאפו. מה שלא אהבתי זה שהם חילקו אותם כבר מראש...וחבל...זה קצת הרס את אפקט ההפתעה. חחח עוד לא עברו 5 דקות וכבר ראינו את האופי הישראלי, איך שהם רבו על המצ'אטה! פאק כאילו זה תיבה של מיליון דולר...מה נסגר? מטביעים אחד את השני... -כל ההתנהלות על האי ומה שהמצלמה מראה לנו, מזכיר פחות או יותר את הגירסא המקורית של ארה"ב וזה דבר שילך לזכותם, כולל הדעות של המתמודדים שמראים לנו כל הזמן במשך התוכנית...זה טוב. -בקשר למשימות, נראה לא רע בכלל. השקיעו חבל על הזמן...לא ציפיתי למשו כזה, אפילו המשימה הראשונה היתה מקורית ותקנו אותי אם אני טועה, לא ראינו כזאת בגירסת ארה"ב. יהיה מעניין לראות איך "הפרס" החדש תוצרת הארץ(שתי קולות במועצת השבט למנצח באתגר השני) ישחק תפקיד במהלך המשחק עצמו... - מועצת השבט: וואלה הפתיעה אותי לטובה, למרות שהיא נראית אחד לאחד בדיוק כמו מה שהולך בארה"ב. *המתמודדים בסה"כ סבבה, פרט לאיזה 2-3 שאני עדין לא מצליח להבין איך הם קשורים להישרדות...(לא זוכר האמת את השמות) רק נקווה שהם יפיקו לנו עונה מוצלחת... כאלה ששמתי עליהם עין: נועם, מולי, ורה(דאם יש לה פנים יפות וגיא *דבר אחרון והכי מעצבן, זה שגיא זו-ארץ אשכרה מדבר כמו רובוט! או שלפני התוכנית הכריחו אותו לראות קלטות של כל העונות ופשוט ללמוד את המשפטים ולשחק אותה ג'ף...בכל מקרה, אני מניח שבסוף נתרגל לעניין ויהיה בסדר סה"כ סיפתח נחמד+

deja vu 23

New member
דעתי

טוף.. אז ככה.. לא חשבתי שאני אצפה בהישרדות הישראלית, חשבתי יהיה סתם. אבל וואלה.. דווקא התחיל בסבבה. קראתי פה כמה תגובות על השוואות. אין ספק, השוואות זה בלתי נמנע.. אבל.. אין כ"כ מה להשוות. הישרדות האמריקאית תמיד תהיה המקור, ויש להם כ"כ הרבה כסף שהם יכולים להשקיע ובגדול. מה שמעצבן קצת זה שלוקחים מתמודדים מוכרים. מולי קרצ'ו, ויקה, דן מנו (ממשפחת מנו ספנות), טינה (אימא של אילנה ברקוביץ'), גיא (מסתבר שהוא גם מדגמן בזמנו הפנוי). הישרדות תמיד התבססה על אנשים רגילים, מהיישוב, לא מפורסמים, וחשוב היה להקפיד על זה. חשוב גם להקפיד על אנשים לא הכי יפים, כדי שאפשר יהיה להזדהות איתם. לקחת את מולי, ויקה, ליה, ורה לתכנית.. הייתה טעות לדעתי. הבחירה במאיה הייתה מצויינת, ועצם זה שהודחה על הפרק הראשון היה החמצה גדולה. היו רגעים שהצילום נראה ממש כמו מצלמה ביתית, צריכים להקפיד על זה בעריכה. כמו שציינו לפני, יש יותר מדי דיבורים, צריך להוריד (במיוחד באתגרים, זה חשוב). גיא זוארץ ממש לא מזכיר את ג'ף, הוא קצת אנמי, רובוטי, חסר אנרגיות. בסופו של דבר יחסית להפקה ישראלית, מדובר במשו מוצלח. בטח יפיקו לקחים לפעם הבאה.

Reilak

New member
מסכים מאוד לגבי המתמודדים...

מה כבר אפשר לצפות מהפקה של ישראלים... מצד שני בכל עונה יש את אלה שנראים טוב ואת אלה שפחות. אבל אין ספק שבקאסט הנוכחי זה בולט.

Jen74

New member
מה זה אנשים מהיישוב?

ליה שכולם מכניסים אותה בנשימה אחת עם הדוגמניות היא בחורה בת 32 ואמא לילדה בת 12. זה שהיא נראית פיצוץ זה סיפור בפני עצמו. תראו את משה משבט ג'יברו, ממש ילד, עובד כמלצר בחיי היום יום. אלכס מורה לחינוך גופני. על מיה אין בכלל מה להוסיף, ברור שהיא נראית הכי פחות מתאימה להשרדות וחבל שלא נתנו לה צ'אנס בכל זאת להוכיח את עצמה כי נראה לי שהיא הייתה יכולה דווקא לתרום ל- TEAM SPIRIT שזה די חשוב בהתחלה. ואלה רק כמה דוגמאות. אני לא מבינה למה נתפשים דווקא לדוגמנים שבחבורה שהם רבע מהקבוצה.

idodo cohen

New member
נכון, יש משהו לא טבעי בכל המערך כוחות הזה.

הסתייגויות- דווקא ורה לא דוגמנית, ובהתבסס על הפרק גם מאוד אינטליגנטית. מנו, למרות הייחוס, הוא שחקן הישרדות חיוני שם בכל הסיפור, טיפוס כזה. כל הזמן בעקיצות, וגם חושב מההתחלה על הטווח הרחוק. בעצם, אני חושב שהוא נבחר בלי קשר לייחוס. אני מקווה שקרצ'ו וגיא וכו' יעופו מהר, וגם נראה לי שזה יקרה. הם לא עשו כלום, וגיא לא יכול בלי הספרייט שלו, קשה לי להאמין שהוא יגיע רחוק. גם לי חבל שמיה עפה כלכך מהר. והדיבורים במועצת שבט היו א ר ו כ י ם מדי
. כאחד שראה הרבה מועצות שבט, כבר הייתי במצב של "נו, שישלח אותם כבר להצביע
".

Gas Panic

New member
מסכימה.

לא ידעתי שלקחו אנשים מפורסמים, בהחלט מעשה לא חכם. וגם אותי עצבן העניין של ורה, מולי, ויקה וליה בתוכנית, אבל אני יכולה להבין, כי יש המון אנשים שנמשכים לדברים כאלו, ובתעשייה כמו בתעשייה, חייבים למכור את המוצר.

SoDamnClever

New member
טוב, זה בהחלט לא הישרדות האמריקאית..

עיצבן אותי הקטע של האתגר האישי.. הם עדיין שני שבטים, הפרס אמור להיות לכל השבט, לא רק לאדם אחד.. יותר מדי פרסומות. זה הורס את הרצף של העניינים. והם מדברים יותר מדי. בכל הקטע של מועצת השבט.. הם פשוט דיברו ודיברו ודיברו, שבמשך איזה 2 דקות פשוט לא התייחסתי לטלוויזיה. זה לא ממש מעניין לשמוע על המשפחות של כולם. בסה"כ היא בסדר... רואים שזה ישראלי, ובהמשך זה אפילו יהיה עוד יותר ישראלי.. אבל זה לא משהו שאי אפשר לצפות בו.

mikmik000

New member
הדעה שלי בנתיים נורא חלוקה..

מצד אחד, הופתעתי לטובה, מכמה סיבות: א. גיא זוארץ כמנחה דווקא לא הפריע לי כ"כ כמו שחשבתי שיפריע לי. הייתי בטוחה שהוא ימציא לעצמו טקסטים, והפתיע אותי נורא לטובה שהוא נצמד לטקסטים המקוריים, ואמר הכל כמעט כמו בגרסא האמריקאית [רק בעברית כמובן]. ב. המקום היה מדהים. האווירה עצמה בכלליות, אלמנטי הטבע, ואפילו התפאורה של מועצת השבט, הרגישו ממש נכון ודומה למקור. ג.היו פחות פרסומות ממה שחשבתי שיהיו יחסית לתוכנית של שעתיים, אבל עדיין היו פרסומות בכמות ראויה לערוץ 10. ד. הטוייסט עם אי המתים שנראה ב"בפרק הבא" נראה לי מבטיח.. ואני לא מבינה למה כולם כאן מספידים את מיה, הרי היא לא באמת עפה, היא עוברת לאי המתים. מצד שני, מאוד התאכזבתי [או בעצם הדברים שעלו על ציפיותי, כי מראש לא ציפיתי להרבה] בגלל ש: א. כל המתמודדים שנבחרו היו דוגמנים, בעלי עבודות מכובדות, צעירים [מלבד שלושה מתוך העשרים שהיו קצת יותר מבוגרים], וחוץ מאחת גם בכושר גופני ממש מצויין.. וזה לא צריך ליהיות ככה. במקור האמריקאי [ברוב העונות לפחות], השתדלו לבחור את המתמודדים בצורה מגוונת, גם בגילם, גם במבנה הגופני שלהם והיכולות הפיזיות, וגם במראה החיצוני. ב. קצת הפריע לי ששילבו את אתגר הפרס ואתגר החסינות ביחד. בהתחלה חשבתי שעשו את זה מפאת חוסר זמן [למרות שזה נראה קצת לא הגיוני בשל העובדה שמדובר בתוכנית של שעתיים], ואח"כ ראיתי שבמקום לחלק את האתגרים האלו ל2, הוסיפו את אתגר ה"הצבעה הכפולה". ג. המוזיקה הייתה די גרועה ביחס למקור, והפריעה לי נורא העריכה ה"ישראלית הטיפוסית" הזו-כל הזמן הראו את כל הקטעים ה"עצובים", התמקדו בבכי של אנשים, בחולשה של אנשים, בסיפורים העצובים שלהם.. מילא אם היו עוברים המון ימים זה לא היה מפריע לי, אבל בשלב הזה כן הפריע לי לשמוע מישהו שלא ראה את אמא שלו שלושה ימים מתחיל לבכות בגלל זה, והמצלמה לא חוסכת מאיתנו זומים על כך כיאילו שאנחנו מכירים אותו ושזה באמת ממש עצוב ומרגש. לא יודעת למה, ועם כל הכבוד לגעגועים שלו, אותי זה לא ריגש אלא עצבן. אין לי בעיה שהוא מרגיש ככה, ואין לי בעיה שהוא אומר את זה, אבל יש לי בעיה עם העריכה הזו שבמקום לשים יותר דגש על התככים, על ההשרדות עצמה, ועל התחרות, מראים לנו את זה בשביל ליצור אמפתיה אצל הצופה. ד. ברגע ששבט אחד ניצח באתגר, הוא כבר לא היה קיים מבחינת הצופה בבית. חצי מהתוכנית התמקדה רק בשבט המפסיד.. וזה בסדר שמתמקדים בעיקר בהם, אבל לא רק בהם! עדיין הייתי רוצה שיראו גם את השבט המנצח קצת מידי פעם, ואת מה שהוא עשה בו זמנית, והרגשתי שבערך בחצי שעה האחרונה של התוכנית לא הראו אותם בכלל, וזה די הפריע לי. ה. השרדות האמריקאית למדה את הלקח הזה במשך הזמן, וחבל לי שהשרדות הישראלית לא אמצה את הלקח הזה-בהשרדות אמיתית בטבע לא מקבלים את הכל על מגש של כסף.. אז למה שבמשחק כן יהיה ככה? לא היו צריכים להביא להם לדעתי את כל הדברים האלה, התרנוגולות והחרבות והכל.. לפחות לא על ההתחלה. ו. הפרס נורא אכזב אותי. אם כבר השקעתם תקציב ענקי בהפקה אדירה שכזו, קשה לתת פרס של מיליון שקל? בהתחלה היו דיבורים על זה שהפרס יהיה מיליון שקל, וזה אחד הדברים שגרמו לי להחליט ש"וואלה השקיעו כמו שצריך, ונצמדו למקור", ולצפות בתוכנית.. ואז בסוף גיליתי שהפרס הוא בעצם דירה ואוטו. שלא תבינו לא נכון, זה גם אחלה פרס, אבל לדעתי מיליון שקל היה הרבה יותר מרשים ויותר שימושי לכולם. זה מה שאני זוכרת בנתיים. בסכ"ה הופתעתי לטובה מהאווירה הכללית וההצמדות הכמעט מלאה למקור, אבל אין ספק שהמתמודדים עצמם והצילום\עריכה הטיפוסיים האלה נורא הציקו לי. בנתיים אני אמשיך לצפות בפרק הבא, משהו שלא חשבתי שאני אעשה, ככה שבסכ"ה כן הורשמתי יותר לטובה מאשר לרעה [אפילו שמכל הסעיפים שכתבתי למעלה לא נראה ככה
]. נקווה שהפרק הבא יהיה יותר טוב
מישהו יודע אם הוא יהיה גם במתכונת של שעתיים, או שהבא יהיה קצר יותר?

efif1212

New member
הראו קצת את השבט המנצח

אבל בכל מקרה, גם בגרסא המקורית, תמיד כששבט הולך למועצת שבט- מראים רק אותו, כי אז רואים את כל הבריתות, ומחליטים למי להצביע וכו'. היום זה לא היה נחוץ כ"כ, אבל בהמשך כן.

mikmik000

New member
כן, אבל בגרסא המקורית..

זה הרבה פחות מורגש בגלל ששם מדובר בבערך 10 דק' של זמן שידור, וכאן בגלל הגרסא הארוכה של שעתיים מדובר בבערך חצי שעה.. במקום לשמוע את האנשים במועצת שבט מדברים על המשפחות שלהם במשך דקות ארוכות, אני אישית הייתי מעדיפה שיראו בזמן הזה את השבט השני. ואני יודעת שהראו אותם קצת, אבל זה נראה לי ממש קצת ונראה כיאילו התייחסו בעיקר לשבט המפסיד. מצד שני, לא יודעת, אולי זו רק אני..

mikmik000

New member
אחלה :)

אני מקווה שהעורכים שם יעשו עבודה יותר טובה עם הפרק השני, ויכניסו יותר אקשן ופחות דיבורים משעממים.

SoDamnClever

New member
../images/Emo45.gif לגבי הפרס.

אני לא הייתי עוזבת את החיים שלי בשביל פרס כזה. במיוחד הפתיעה אותי הבחורה שיש לה ילד בן שבע חודשים. בשביל בית ומכונית את עוזבת אותו לחודש וחצי? אם יש לך בית ויש לך מכונית, בשביל מה את צריכה חדשים?..

mikmik000

New member
../images/Emo45.gif ועוד לא רק שיש לה ילד בן שבעה חודשים..

גם אבא שלה אובחן עם סרטן, וחודשיים עלולים ליהיות מאוד קריטיים בשביל חולה סרטן. אני בחיים לא הייתי מסוגלת להשאיר את כל זה מאחור ופשוט לסוע. מילא אם היא הייתה אומרת שהיא ממש צריכה את הבית או משהו, ושאין לה כסף לבית, אבל היא אמרה בעצמה שהיא נסעה בשביל השקט מהילד שלה ומהחיים שלה, ובשביל החוויה..

נראה לכם שהם יקבלו את זה?

אתם לא מעודכנים בריאליטי הישראלי? במקרה הטוב מקבלים את הפרסים באיחור של שנה + הורדה של איזה 60 אחוזים על תקציבי הפקה ומסים, במקרה הגרוע הם נשארים רק עם זיכרון. אז פ`סדר, נתן להם להנות מהאשליה שיזכו בדירה ובית /tapuzforum/images/emo3.gif..

היה ליגה...

פרק מאוד מהנה והזמן זז די מהר. היה מעולה עד הקטע של הטוויסט עם הקול הנוסף. מה זה הקשקוש הזה? מילא להצביע לאותו בן אדם (וגם אז זה מאוד לא הוגן לדעתי), אבל להצביע לשניים שונים? מיותר לגמרי. עוד טוויסט מקושקש זה "אי המתים". כנראה שכאן תהיה תרומת הSMSים שהבטיחו לנו... בע. דווקא אני חיבבתי את מיה, למרות שרציתי מאוד שיואב יעוף, ידעתי שזה יהיה צעד מטופש להשאיר מישהי חלשה פיזית שגם לא יודעת לשחות. אני לגמרי בעד ברית דן ושלושת הבנות. מהשבט השני אני בעד ליה ועידן (שכרגע מסתמנים כהאסטרטגים של השבט). לגבי השבטים, בהתחלה הייתי בעד ג'יבארו אבל אז ראיתי עד כמה הם מאושרים ושמחים מדי ועברתי לעודד את סבאנה. סה"כ היה מעולה, בהחלט הפקה מושקעת וללא ספק אעקוב אחרי הפרקים הבאים.

למעלה