- מתחילים את הפרק עם אישה בשם אמילי שנזרקת מואן, נכנסת לדיינר, גורמת לכולם שם למות ע"י קרינה ואז הראש שלה מתפוצץ. התחלה בקליל כזה.
מאוד קליל, למעשה אכלתי את הטוסט שלי בזמן שצפיתי בזה
פתח לי את התיאבון (NOT)
- החבורה שלנו מגיעה לשטח ומגלים שהראש של אמילי איננו ו-וולטר כמובן ברגע הכי לא קשור רוצה מרק בצל
זה שהוא תמיד חושב על אוכל ברגעים הכי דוחים כבר הבנתי, אבל הצחיק אותי שהוא אמר it looks delicious וזה ליטרלי היה הדבר הכי לא מגרה שקיים
מצד שני הוא אוהב ליקריץ אז הטעם שלו באוכל גרוע כמעט כמו זה של ניק.
- לאמילי הייתה מחלה סופנית ומתגלה עוד מקרה שבו מישהי בשם קלייר עם מחלה סופנית נחטפה.
אני זכורת שרציתי לגגל אם המחלה הזאת אכן קיימת או שהם המציאו אותה בסדרה, אבל לא היה לי כוח לעשות את זה
- אוליביה ופיטר מתפרצים לאשכבה של אמילי ואוליביה עולה לחדר שלה ומתחילה לחטט בחפצים שלה, אימא של אמילי תופסת אותם וכמובן כועסת. אוליביה מדברת על קלייר ומסתבר שאמילי וקלייר הכירו. אני חייבת לומר שמה שאוליביה עשתה לא היה מאוד חכם ובעיקר היה לה מזל שהאימא התרככה בסוף, זה היה יותר להיגמר אחרת, נניח באימא זורקת אותם מהבית ואז מתקשרת למשטרה.
מה שאוליביה עשתה בהחלט לא היה חכם וגם קצת מעצבן אם להודות באמת. זה היה ממש חצוף מצידה. ז"א, אני מבינה את הרצון שלה לתפוס את מי שאחראי לזה לפני שיקרה משהו לקלייר, אבל הדרך שבה היא עשתה את זה הייתה נוראית. גם מענין מאוד איך היא ישר ידעה איפה החדר של אמילי
- הבעל של קלייר כמובן שיקר לפיטר ולאוליביה, אין לי מושג איך הם לא חשדו בזה קודם. זה היה כזה ברור, לפחות בשבילי. קלייר, אמילי ועוד חולים נוספים (ביחד עם הרופא של אמילי) עבדו על תרופה. אוליביה הולכת להתעמת עם הרופא, הוא נותן לה שם ומתאבד
אני חושבת שבתור צופה אני יוצאת מנקודת הנחה שכולם משקרים תמיד אז אני לא סומכת על שום דמות (שהיא לא "שלנו") אבל אני חושבת שבנקודה הזאת לא הייתה להם סיבה לחשוד שהבעל משקר כי הם לא חשדו שהטיפולים שקלייר ואמילי עברו היו כביכול לא חוקיים.
- אוליביה הולכת על דעת עצמה לכנס כדי לפגוש את הבחור, דיוויד אסטרברוק, היא מאיימת עליו והוא בתורו מאיים עליה ואומר לה את הדברים הבאים: את בחורה צעירה, את בטח רוצה להקים משפחה. זה הכניס אותי קצת הלם כי האיום הזה מאוד אישי ומאוד לא במקום.
אוי, זה מזכיר לי שאני עד היום לא מבינה בדיוק מה היה האיום הזה. האם הוא איים שהוא יעקר אותה איכשהו? שהוא ידאג שיפטרו אותה והיא לא תמצא עבודה ולא תוכל לתמוך במשפחה שלה? שהוא יגנוב לה את התינוק וימכור אותו לעמלקים? מה??
- ברוילס לא סומך על אוליביה בכלל בגלל מה שהיא עשתה.
אוליביה היא הדמות הכי סמיכה בסדרה הזאת ברוילס. הגיע הזמן שתבין את זה
- פיטר מציע לאוליביה להיפגש עם גברת שארפ כדי לקבל ממנה מידע, אוליביה לא יכולה לעשות את זה. אז פיטר עושה את זה בשבילה. מסתבר שוולטר וגברת שארפ מכירים הרבה שנים ושגברת שארפ הכירה את פיטר כשהוא היה ילד. הוא חותם על עסקה עם השטן ובתמורה מקבל את מה שהם היו צריכים.
מענין מה היא הולכת לרצות בתמורה... זה לא יכול להיות טוב
- בפרק הזה קיבלנו קצת סיפור רקע על אוליביה: היה לה אבא חורג שהיה מכה את אימא שלה כשהוא היה שיכור. יום אחד אחרי שהוא הכה את אימא שלה, אוליביה בת ה-9 לקחה את האקדח שלו וירתה בו, הוא הגיע לבית חולים וניצל, אך לא חזר לחיים שלהם. מאז הוא שולח לה ביום ההולדת מכתב. והפרק הזה היא חוגגת יום הולדת. אני צריכה קצת לחשוב על הסיפור הזה כדי להבין איך הוא היה חלק בלהפוך את אוליביה למי שהיא היום.
אז היא ירתה בו בגיל 9 ואז היא החליטה שהיא רוצה להיות סוכנת FBI כדי שתוכל להמשיך לירות באנשים בלי להסתבך?
סתם, האמת שזה דבר ממש מחריד עבור כל אחד, אבל על אחת כמה וכמה עבור ילדים קטנים שצופים בהתעללות הזאת. אני מניחה שהביאו לנו את הסיפור הזה כדי להצדיק את ההתנהגות הסוררת של אוליביה הפרק הזה. וזה אולי מצדיק את ההתפרצות שלה על אסטרברוק, אבל אני עדין לא חושבת שזה מצדיק את ההתפרצות לאשכבה של אמילי. ברוילס אולי לא סומך על אוליביה אבל נראה שאוליביה אכן סומכת על ברוילס לשחרר אותה מכל צרה שהיא תיקלע אליה...
- לאוליביה יש קור רוח. כשקלייר הייתה צריכה להזריק לעצמה את הנוגדן, היא המשיכה לדבר איתה עד שקלייר עשתה את זה. אני לא יודעת אם הייתי יכולה להיות במקומה של אוליביה במיוחד בסיטואציה כזו מותחת, או במקומה של קלייר למען האמת. אין לי פחד ממחטים אבל להזריק לעצמך מחט בצוואר
אני רוצה להאמין שלא הייתה לי בעיה להגיד למישהו לדקור את עצמו בצוואר עם מחט
אבל אני לא יודעת אם הייתי מוכנה בעצמי לעשות את זה למישהו או אפילו לעצמי (כלמור לדקור מישהו אחר בצוואר או לדקור את עצמי בצוואר) אבל עצם זה שהיא מכניסה את עצמה למצבים כאלה שהשליטה על האם היא תחיה או תמות לא בידיים שלה זה משהו מאוד בעייתי. כלומר, אם מישהו היה אומר לה יש לך דקה וחצי לרוץ לתוך הבנין, לדקור את הבחורה הזאת בצוואר ולצאת החוצה, היא יכולה להחליט בעצמה אם זה משהו שהיא, פיזית, מסוגלת לעשות. אבל ברגע שהיא נכנסת לשם וזה תלוי כביכול במישהי אחרת שהראש שלה עומד להתפוצץ להציל את המצב, זה בעייתי ואני לא יודעת שהייתי סומכת על יכולות השכנוע שלי
אבל כבר סיכמנו שהיא לא סתם אוליביה, היא סופר אוליביה
- אוליביה עוצרת את אסטרברוק ומעדכנת בערך את כל כתבי החדשות כדי שיצלמו אותו יוצא מהבניין עם אזיקים זכתה לנקמה שלה בסוף.
חחח מלכה
אני גם לא תומכת באלימות משטרתית, אבל בהחלט אהבתי שהיא דפקה לו את הראש בשולחן כשהיא אזקה אותו
- אוליביה מדברת עם ברוילס בסוף הפרק ומסבירה לו שהרגשנות שלה הופכת אותה לסוכנת טובה יותר. הוא לא מפטר אותה אבל מרגיש לי שהמתח שעכשיו נוצר במערכת היחסים שלהם (כי תכלס הוא אמר לה כמה פעמים לא לגעת באסטרברוק והיא התעלמה ממנו) הולך להישאר בפרקים הבאים.
הצחיק אותי שהיא נכנסה למשרד שלו והוא כולו בפרצוף רציני/עצבני (מניחה שזה הפרצוף הרגיל שלו
) והיא אומרת "אני מניחה ששמעת" והוא מתאר לה את השתלשלות האירועים והיא מחזיקה את עצמה שלא לחייך בזחיחות
אבל דווקא בסוף אחרי שהיא דופקת לו נאום שם באסרטיביות וקשיחות ואומרת לו "אתה יכול לפטר אותי" ואז ברכות "אבל אני מקווה שלא" והיא מסתובבת ללכת והוא אומר לה "את לא תפטרי מזה בכזאת קלות, אני אראה אותך מחר בבוקר" זו הדרך הפיליפית שלו להגיד לה שהוא סולח לה
ככה לפחות אני רואה את זה. כי הרי בתאכלס הוא יכול לפטר אותה בקלות.
- וולטר ופיטר מגיעים לבית מלון, אוליביה מחכה להם. וולטר שואל את אוליביה אם היא ננעלה מחוץ לבית שלה
זה היה חמוד, וגם הפרצוף שלו כשפיטר אומר לו שזה המלון שלהם
- ואז כשהוא עולה לחדר, פיטר אומר לו להשתמש במברשת שיניים הלבנה ולא האדומה ו-וולטר אומר משהו מעניין: White as Walter, לא צפיתי בשובר שורות אבל אני יודעת שלדמות הראשית קוראים וולטר וויט. צירוף מקרים מעניין או משהו מכוון?
אה, מענין. אני פשוט הבנתי את זה כמו השיטה הזאת שמלמדים ילדים מה שלהם. בוחרים משהו בצבע שמתחיל באות של השם שלהם, בגלל שבתאכלס וולטר מתנהג כמו ילד, אז פיטר משתמש בשיטות של ילדים
- אה, כן ומסתבר שוולטר לפעמים נכנס למיטה של פיטר באמצע הלילה
חחח זה היה מטריד ממש
- אוליביה מקבלת מכתב ממי שאני מסיקה שהוא אביה החורג
בא לי שהיא תמצא אותו ותירה בו שוב. אבל הפעם שתהרוג אותו
- וגם לאוליביה
(אנשים באינטרנט זה דבר נפלא ומוזר
)
דברים ששיעשעו אותי:
בתחילת הפרק כשוולטר מזמזם לו ואוליביה כולה עצבנית ונוזפת בו, פיטר שואל אותה מה קורה והיא כזה "כנראה שיש לי פיוז קצר היום" ואז וולטר מתחיל עם איזה חפירת כן, אפשר לראות לפי שפת הגוף שלך שאת חסרת סבלנות היום לפי הטון ובלה בלה ואז פיטר כזה "וולטר, נראה לי שהיא העדיפה את הזמזום שלך"
ואז כשהם בודקים את הגופה של אמילי וקולטים את הסימני קשירה אוליביה כזה "אז היא הייתה מוחזקת בניגוד לרצונה" וולטר עונה "או זה, או שהיא בענין של סאדו מאזו" ואז הוא כזה "scientific observation, not judgment"
ואז הוא הופך את זה למטריד יותר ומוסיף "למעשה, חלק מהזכרונות האהובים עליי ביותר הם של" ואז פיטר עוצר אותו וכזה "וולטר תעצור! לאן שזה לא הולך פשוט אל
!"
אוי ושוולטר עשה את הניסוי על מר פאפיה כדי לשחזר מה קרה לראש של אמילי והוא שם על הפאפיה עיניים
ואז הוא כזה "This is upsetting, it is the friendliest fruit"