כל הכבוד לשרון ולממשלתו

אפילו ראש הממשלה חושב כמוני,

שלא טוב שאנחנו שולטים בפלשתינאים, ושמוטב היה לנו שתהיה להם מדינה משלהם, בשטחים שכבשנו במלחמת ששת הימים מהירדנים ומהמצרים. אז כנראה שאני כן חלק מהרוב.
לא הבנתי אותך - איפה עובר אצלך הגבול בין מה שמותר לומר למה שאסור לומר? 1. האם לומר שלא טוב לשלוט ב3.5 מליון פלשתינאים מותר? 2. האם לומר שלטובתנו, כדאי שתהיה להם מדינה מותר? 3. האם לומר שלטובתנו, כדאי לפנות התנחלויות מותר? 4. האם לומר שלטובתנו, עדיף היה שלא נשלוט בירושלים המזרחית מותר? 5. האם לומר שלטובתנו, כדאי לאפשר לצאצאי פליטים לשוב למדינה מותר? ומה בעצם ההבדל בין האמירות הללו מבחינתך? מדוע אתה מותח את הקו האדום איפשהו בין האמירות הללו (שראש הממשלה מסכים בפירוש עם ה-2 הראשונות, וכנראה גם עם השלישית, ואני אף תומך בריביעית אם כי מתנגד לחמישית)? מדוע חלקן מותרות וחלקן הן טאבו, אף על פי שלדעתך כל החמש מסכנות את המדינה? --------------------- ולגבי מיסים, האם אתה בטוח שזה הוגן וצודק לקחת ממי שמרוויח 4000 ש"ח, 30% מזה? מה רע לדעתך בשיטה של מדרגות מס שאומרות שככל שאתה מרוויח יותר, כך אתה משלם אחוז מס יותר גבוה עד לתקרה מסוימת?

Zack DA

New member
רה"מ מייצג מיעוט שמאלני קיצוני בלבד

ולכן לא מדובר ברוב. ------------------------------------ 1. זו דעה סבירה שאפשר להתווכח עליה ואני אולי אפילו מסכים איתה. 2. זו דעה הרסנית, שאפשר לדבר עליה. 3. זו פגיעה במהות המדינה ובגידה בא"י וביהדות, ולדעתי אין מקום לאמירה הזו, גם לא ברמת הויכוח. 4. + 5. : ראה 3. יש דברים שהם לא סבירים בעיני, אני רואה בהם התפרקות מכל נכסי היהדות של המדינה, וזה אומר הרס המדינה היהודית. ------------------------------------------- מה זה אחוז ? אחוז הוא בפני עצמו "מדרגת מס". אם שנינו משלמים 30% ואני מרוויח פי שתיים ממך - אני גם אשלם פי 2. עכשיו, נכון, מי שמרוויח שכר מינימום, לא ניקח ממנו 30 אחוזים, נכון ? אז זהו, שזה נשמע מאוד סוציאלי ויפה, אבל אני לא חושב שזה הוגן. כי מי שמשלם עבור העני הזה זה העשיר שמשלם יותר ויותר ויותר.

אחלה בדיחה יש לך בכותרת ../images/Emo13.gif

אם אתה חושב ש 3+4 הם בגידה ואין מה לדבר עליהם, אז אני חושש שאין לי ממש מה לחפש בפורום הזה. הרי אתה חושב שרק על השמעת דעתי מגיע לי לשבת בכלא. ----------- אל תתחכם בבקשה. אתה יודע יפה מאוד למה התכוונתי במדרגות מס - לכך שככל שאתה מרוויח יותר, כך אחוז המס שלך מסך ההכנסה שלך הוא אחוז גבוה יותר. האם לא כך נהוג ברוב המדינות הדמוקרטיות? מה רע בזה? זכות שאחת מהמטרות של לקיחת המס הגבוה יותר מהעשיר, היא על מנת להעלות את רמת השירותים שהמדינה מעניקה, בעיקר לעני, שכן העשיר יכול לרכוש את השירותים האלה בעצמו (רפואה פרטית, מאבטחים, רכב פרטי במקום תחבורה ציבורית וכו').

Zack DA

New member
אל תלך, ידידי ../images/Emo13.gif

איתי אתה יכול להתווכח על הכל. אבל אני חושב שמדובר בויכוח, שברגע שמדברים עליו כל היום - עצם הויכוח הוא הרסני. -------------------------------------- אני עדיין חושב שזה לא הוגן. אולי במשכורת מינימום אפשר לגבות קצת פחות. ובכל אופן - שה"עשירים" (שכבר לא עשירים) יפסיקו לשלם 62 אחוז !!

כולם מתחמקים ממך, הא צחי?

חחח או שאתה פרנואיד, או שאתה פדנט ברמה חולנית, או שאין לך מה להגיד. במקומך הייתי קצת נעלבת מזה שכולם מתחמקים ממני, צחי.

Zack DA

New member
מי מתחמק ממני ?!?

רק הוכחתי שאת מקשקשת קצת. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=622&msgid=16323630 בעצם לא קצת.

1. יש הרבה ערבים -

לפלסטינאים חסרה מדינה, כי זו שהייתה שלהם נגזלה מהם (נחש ע"י מי). 2. זה לא משנה כמה מדינות ערביות יש - גם יהודים יכולים לגור בכל מקום. זה שיש להם הרבה מקום זה אומר שאפשר לסלק אותם מאיפה שאנחנו רוצים לגור באותו רגע נתון? חוץ מזה שיש קצת הרבה יותר ערבים מיהודים, אז הם גם צריכים יותר שטח... אתה יודע מה? כל הויכוח הזה לא ראוי בכלל, בגלל שהוא מטופש. אז מה אם יש עוד מדינות ערביות?! אנחנו בתור יהודים יכולים לגור איפה שרק נבחר כי אין חוקים נגד זה. אז יבוא עם אחר שבא לו על ארץ ישראל כרגע, ויגיד לך טוס מכאן, אתה יכול לגור בהונגריה. מתקבל על הדעת? לא נראה לי... וגם יכלנו לקחת את אוגנדה. אז הייתה חסרה לנו ארץ? לא. סלח לי, אבל הטיעון שהצגת פה הוא פשוט מטופש וילדותי. "חסרה להם ארץ?" בטח שחסרה להם! לקחנו אותה! הם היו כאן ובאנו ולקחנו אותה!

locutos

New member
איזו מדינה הייתה להם?

האימפריה התורכית? המנדט הבריטי? אני מציע לך ללמוד קצת לפני שאת מפנה אצבעות מאשימות כלפינו.

ממה אתה כל כך פוחד?

איזה כוח כבר יכול להיות למדינה הפלשתינאית שאין לסורים או למצרים? האם אתה מעוניין גם לחסל את הריבונות המצרית? צא מההנחה ששרון לא יאפשר הקמת מדינה פלשתינאית כל זמן שהיא לא תילחם בטרור. ואם היא תילחם בטרור, אז במה היא מסוכנת יותר ממצרים או מסוריה? הרי בכל מקרה צה"ל יוכל לחסל כל התנגדות משמעותית שלה בתוך פחות מ 24 שעות.

Zack DA

New member
המצרים לא נמצאים 15 קילומטר מת"א

והמצרים לא מעורבבים באוכלוסיה יהודית.

אבל יש להם נשק הרבה יותר רציני

על מנת לגרום נזק קטסטרופלי צריך נשק חזק ורב מאוד, שלעולם לא נרשה שיהיה לפלשתינאים, ושלמצרים יש כבר שנים רבות.

Zack DA

New member
גם על הסכם אוסלו אמרו את זה

אבל בשביל להפעיל טרור פשוט - הם צריכים להיות פה.

נזק קטסטרופלי - הם לא מסוגלים לגרום

אין ספק שאם השלטונות הפלשתינאים לא ילחמו בטרור, אז המצב הבטחוני לא יהיה טוב יותר ממה שהוא עכשיו. מצד שני, גם גרוע יותר הוא לא יהיה, והם בכל מקרה יהיו חלשים מכדי לאיים איום ממשי על קיומה של מדינת ישראל, וצה"ל יוכל לחסל כל כוח משמעותי שלהם בתוך פחות מעשרים וארבע שעות.

נו...

נזק קטסטרופלי יהיה אם נותקף ע"י מצרים למשל והם יכבשו אותנו, או אפילו ננצח אבל עם אלפי קורבנות, או אם נאבד את הרוב היהודי במדינה. דברים כאלה הפלשתינאים לא מסוגלים ולא יהיו מסוגלים לגרום, ונזק כמו פיגועים הם עושים בכל מקרה, בלי מדינה.

מייאש איתך...

הפלשתינאים אכן גרמו לנו למאות / אלפי קורבנות בנפש. אבל זהו לא נזק קטסטרופלי שאנחנו לא מסוגלים לעמוד בו ושיחסל את המדינה שלנו. הם לא מסוגלים לכבוש אותנו, והסכנה העיקרית זה שיכנס להם שכל לראש והם ידרשו במקום זכות שיבה / מדינה משלהם, - לקבל אזרחות ישראלית בתור תושבי ארץ ישראל. לכן אין סכנה ממשית בהקמת מדינה פלשתינאית, במיוחד אם אנחנו פוקחים עין על התהליך. האם אינך סומך על ראש הממשלה הימני שלך שיעשה זאת כמו שצריך? האם הוא לא ידע מתי לעצור במידה וזה ידרדר והם לא ילחמו בטרור?

Zack DA

New member
איך אתה יכול להגיד שזה לא קטסטרופלי

איך אתה יכול לומר שאנחנו מסוגלים לעמוד בזה ? איך אתה יכול להגיד שזו לא סכנה קיומית ? חייבים לשים לכך סוף, באופן רדיקאלי.

בלה בלה בלה...

העובדה היא שאנחנו עומדים בכך כבר במשך שנתיים, ואם הממשלה לא תשנה את יעדיה ואת דרכי פעותה, נמשיך לסבול מפעולות טרור. כשאני אומר נזק קטסטרופלי, הכוונה היא לנזק שאנחנו לא מסוגלים לעמוד בו, ופעולות הטרור אינן כאלו: אחרי הכל, מתאונות דרכים, זיהום אויר ותאונות בבית מתים ונפצעים כל שנה הרבה יותר אנשים מאשר מפעולות טרור. לכן החלטת הממשלה לקבל את מפת הדרכים היא החלטה טובה, מכיוון שהיא נותנת סיכוי לשיפור המצב, והיא לא תביא לשום איום קטסטרופלי על המדינה. היא לא תביא למצב יותר גרוע מבחינה בטחונית ממה שהוא כיום.

למעלה